В понеделник Джером Пауъл положи клетва като председател на Управителния

...
В понеделник Джером Пауъл положи клетва като председател на Управителния
Коментари Харесай

Джером Пауъл положи клетва като председател на Федералния резерв на САЩ



В понеделник Джером Пауъл постави клетва като ръководител на Управителния съвет на Федералния запас, наследявайки на този пост Джанет Йелън, заяви централната банка на Съединени американски щати, представена от " Уолстрийт Джърнъл ".

През предишния месец Сенатът удостовери, че Джером Пауъл ще бъде 16-ият ръководител на американската централна банка, разчиствайки по този метод пътят пред новия водач на Фед, който евентуално ще продължи с политиката на последователно повишение на главните лихвени ставки, с цел да остави в ход експанзията на водещата международна стопанска система.

Федералният запас добави, че клетвата е била управлявана от един от членовете на висшето управление на централна банка Рандал Куарлес, който се причисли към Фед през октомври 20017-а като заместител - ръководител, отговарящ за надзора.

Мандатът на Джером Пауъл е четиригодишен, макар че неговото присъединяване в Управителния съвет на Фед ще продължи едно десетилетие - до 31-ви  януари 2028-а година.

Джером Пауъл пое уговорката да изяснява какво тъкмо ще прави Фед и за какво ще го прави. Чрез нашите решения по отношение на паричната политика ще поддържаме трайният стопански напредък, здравият пазар на труда и ценовата непоклатимост, уточни той пред убесайта на Федералния запас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР