В понеделник бяха въведени първоначалните борсово търгувани фондове (ETF), свързани

...
В понеделник бяха въведени първоначалните борсово търгувани фондове (ETF), свързани
Коментари Харесай

Етериум: Дебюта на фючърсните ETF не предизвика очаквания интерес

В понеделник бяха въведени първичните борсово търгувани фондове (ETF), свързани с фючърси на Етериум, които оферират на вложителите нови благоприятни условия да се ангажират с втората по величина криптовалута по пазарна капитализация.

Въпреки това дебютът не провокира забележителна комерсиална интензивност.

Шестте неотдавна пуснати фючърсни Етериум ETF-и, ръководени от ProShares, VanEck и Bitwise, общо натрупаха размер на търговията от $1.9 милиона в деня на откриването си, съгласно данни на компанията за крипто изследвания ASXN. ProShares Ether Strategy ETF (EETH), най-големият измежду новопредставените фондове, записва покупко-продажби, надхвърлящи $870,000.

В относителен проект този непретенциозен стартов размер не доближава $1.02 милиарда, изтъргувани през първия ден на ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) през 2021 година Въпреки това специалистите по ETF допускат, че слабата интензивност подхожда на нормата за пускане на нови фондове.

Очаква се скоро да бъдат пуснати спомагателни ETF-и за фючърси върху Етериум. Valkyrie Investments неотдавна отсрочи проектите си да преобразува своя фючърсен фонд за Биткойн във фонд за ETH, базирайки се на регулаторни забавяния. Други емитенти, като Kelly ETFs, Invesco и разнообразни други компании, също имат фючърсни Етериум ETF-и в развой на регистрация.

Въпреки неубедителното в началото показване, въвеждането на тези ETF-и бележи незабравим стадий за промишлеността, разширявайки капиталовите благоприятни условия в областта на криптовалутите за вложителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР