В понеделник БСП ще внесе в Народното събрание мотивите за

...
В понеделник БСП ще внесе в Народното събрание мотивите за
Коментари Харесай

БСП: Никой в момента няма точна стратегия за развитие на здравеопазването у нас

В понеделник Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание претекстовете за вота на съмнение против кабинета "Борисов 3 ". Левицата нападна държавното управление на тематика опазване на здравето, като организира поредност от срещи с пациентски организации.

Основният пакет от претекстовете на третия избор на съмнение към този момент е подготвен. Въпросът е, че взехме решение да разтеглим този документ, т.е. да потърсим и съвет и мнение на хората, които директно са наранени от грешките в опазването на здравето у нас. Разговорите към този момент са стартирани. Днес организирахме среща с общопрактикуващите лекари, през вчерашния ден с представители на общинските лечебни заведения. Това разяснява пред Bulgaria ON AIR депутатът от Българска социалистическа партия доктор Илиян Тимчев.

По думите му никой сега няма точна тактика за развиване на опазването на здравето у нас. "Управляващите непрекъснато сменят министрите и шефовете на НЗОК. Всеки идва със своя визия и стартира да постанова своята политика. Няма никаква последователност. С нашата "Визия за България " точно това целим, да има една тактика, която всеки да съблюдава ", безапелационен е депутатът.

Той добави, че в понеделник ще бъде извършена последната среща с представители на Лекарския съюз и следобяд в счетоводството на Народното събрание ще бъде импортиран вотът с всички документи.

"Ние се готвим съществено и експертно за разговор при разискването на вота на съмнение. Дали ръководещите ще ни чуят - не знам. Ние излизаме с предложение към хората. Търсим по какъв начин да бъдат решени проблемите на обществото. Здравеопазването касае цялата нация ", приключи социалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР