В понеделник БСП приеха третия мандат от президента Румен Радев

...
В понеделник БСП приеха третия мандат от президента Румен Радев
Коментари Харесай

Нинова: Управленската програма е отворена за предложения от ИТН

В понеделник Българска социалистическа партия одобриха третия мандат от президента Румен Радев с уверението, че ще положат всички старания да създадат кабинет, " който да работи за сигурността и благоденствието на българските жители ".

Във вторник те организираха съвещания с представители на " Продължаваме Промяната ". Срещата стартира малко след 10:00 ч. в Народното събрание и приключи с положителни послания и от двете страни, поръчка за градивни диалози и подготвеност за взаимни отстъпки в името на сформиране на държавно управление. Имена на министри и министър председател към момента не са обсъждани. 

" Изготвената преди седмици управническа стратегия, върху която стъпват договарянията на Българска социалистическа партия за кабинет с досегашните им съдружни сътрудници, остава отворена за оферти и от Има Такъв Народ ", съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова след договарянията, представена от NOVA.

Причината за това Има Такъв Народ едвам в този момент да оферират промени в програмата е, че те не участваха на събиранията по приемането ѝ.

Преговорите на Българска социалистическа партия с партията на Слави Трифонов евентуално ще се състоят още в сряда, удостовери Нинова. От „ Демократична България ” сами поискали да са последните, с които левицата ще седне на масата.

" Колегите от Политическа партия сложиха едно искане – мандатът да бъде държан, колкото е належащо, с цел да бъде приетo антикорупционното законодателство, Законът за КПКОНПИ и Бойко Рашков да бъде определен за ръководител на комисията. На първия стадий от диалозите ще изслушаме всички претенции ", съобщи още Нинова.

По тематиката за бъдещите връзки на България с Русия Нинова разяснява: " В програмата е записано, че ще поставим старания за възобновяването им по дипломатически път, както и че България ще търси газ от всички снабдители, в това число и " Газпром ".

От Политическа партия декларирали, че ще предложат претендент за министър председател, когато е несъмнено, че възможното бъдещо държавно управление ще има поддръжката на 121 народни представители. 

" Уважаваме Петков за това, че направи крачка обратно и се отхвърли да премиерския пост в името на това да има държавно управление ", разяснява още Нинова. И заключи: " Ще беседваме с всички сътрудници. Ако се получи – получи, в случай че не – отиваме на избори ".

Българска социалистическа партия ще има 7 дни, с цел да уточни министър председател и още седмица за състав на възможен предстоящ кабинет.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР