В понеделник, Alphabet Inc. представи по-силни от очакваните печалби, които

...
В понеделник, Alphabet Inc. представи по-силни от очакваните печалби, които
Коментари Харесай

Alphabet с изненадваща печалба, но акциите ѝ падат

В понеделник, Alphabet Inc. показа по-силни от предстоящите облаги, които се дължат на загадъчната капиталов растеж, само че в следствие акциите на компанията паднаха поради големия скок в разноските ѝ.

Организацията-майка на Гугъл отбелязва впечатляващите резултати с помощта на загадъчна капиталова облага от 1,3 милиарда $, която попада в перото “Други доходи и разходи”. Иначе Alphabet генерира 10.91 $ облага на акция. Това е малко над консенсуса на FactSet, който очакваше сумата да бъде 10.86 на акция.

Инвестиционният обсег на Alphabet се отразява удобно на компанията, защото, след смяна на счетоводния метод при започване на предходната година, тя регистрира нарастванията на вложенията си като облага. В рамките на 2018 година това генерира приходи от 5,5 милиарда $ от финансови скъпи бумаги, в това число 4 милиарда $ чисти неосъществени облаги от финансови вложения.



Въпреки изкуствено покачените регистрирани облаги, цената на акциите на Alphabet в последна сметка паднаха с към 3%. Според специалистите това отразява загрижеността на Уолстрийт по отношение на сериозните разноски на компанията за научни проучвания и развиване, както и за финансови разноски, които, съгласно анализаторът Robert W. Baird, Колин Себастиан, „ засенчват солидните доходи. “

Общите финансови разноски на Alphabet, в това число тези отвън Гугъл, нарастват с 65% през последното тримесечие. За този интервал компанията е похарчила 7,08 милиарда $ за финансови разноски, което е нарастване от 4,3 милиарда $ в съпоставяне със същия интервал година по-рано, и се чака да продължи да харчи, въпреки и с по-бавни темпове.

„ Очакваме, че темпът на годишен напредък на финансовите разноски ще се забави доста “, разяснява основният финансов шеф на Alphabet, Рут Порат, като прибавя, че през 2019 година ще има повече изгоди от вложенията в центровете за данни.

Големите разноски на Alphabet са били проблем и преди. Още повече, че регистрираните доходи от последното тримесечие идват от огромна капиталова облага, която в действителност не прибавя действително средства към сметките на компанията, а това не убягва от вниманието на вложителите. Следващото тримесечие ще бъде тест за това до каква степен организацията-майка на Гугъл ще успее да понижи разноските си и да откри по-реални доходи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР