В понеделник 75-годишен мъж уби 20-годишен работник при катастрофа в

...
В понеделник 75-годишен мъж уби 20-годишен работник при катастрофа в
Коментари Харесай

Кои шофьори са по-опасни на пътя - младите или тези в напреднала възраст?

В понеделник 75-годишен мъж умъртви 20-годишен служащ при злополука в Пловдив. Шофьорът минал през поставените конуси на платното и блъснал служащ от общинска компания, който подменял знамената до пътя. Същевременно  всеки пети тежък случай на пътя е с присъединяване на млад водач . Причината е неналичието на опит, само че постоянно и непотребното самочувствие на пътя, оповестява Нова тв.

" Редно е да има по-строг надзор. Водачите да се явяват на периодически изпити, с цел да се понижат жертвите по пътищата ", съобщи в " Здравей, България " някогашният авто играч Румен Дунев.

Той добави, че по-възрастните водачи са рискови на пътя, тъй като имат забавени реакции. Времето за реагиране при тях може да е до 2 секунди.

По негови думи при младите водачи липсват опита и усета, което също ги прави рискови.

" 13% от починалите водачи са на 64-годишна възраст, а 53% от починалите пешеходци също са на тази възраст ", сподели някогашният шеф на КАТ Алекси Стратиев.

Той съобщи, че възрастните хора би трябвало да съблюдават разпоредбите, само че и останалите участници на пътя би трябвало да се преценяват с тях. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР