В понеделник, 22 януари, ще се проведе заседание на Съвета

...
В понеделник, 22 януари, ще се проведе заседание на Съвета
Коментари Харесай

Утре ще се проведе заседание на Съвета за сигурност на ООН за Сирия


В понеделник, 22 януари, ще се организира съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на обстановката в Сирия, разгласи в неделя външния министър на Франция Жан-Ив Ле Дриан.

„ Утре Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира консултация за обстановката в Сирия. Франция ще акцентира на значимостта от доставката на филантропична помощ “, написа в своя „ Туитър “ акаунт министърът.

БГНЕС напомня, че в събота Генералният щаб на турските въоръжени сили разгласи началото на сухопътната интервенция „ Маслинова клонка “, ориентирана против кюрдските сили от Силите за национална самозащита (СНС) и партията Демократичен съюз (ДП), които Анкара счита за терористични и свързани с Кюрдската работническа партия в самата Турция. Операцията се организира в сирийския квартал Африн, в който живеят към 1,5 милиона сирийски кюрди и цели основаването на „ 30-километрова зона за сигурност, която ще бъде предпазена от терористи “.

В отговор сирийското държавно управление дефинира дейностите на Турция като посягане върху суверенитета на страната.

Оттогава самолетите на турските военновъздушни сили са поразили 153 цели в Африн. В резултат на бомбардировките са убити 6 мирни поданици и трима военни, по сведения на канал „ Скай Нюз Арабия “. Турският общоприет щаб обаче твърди, че всички жертви са терористи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР