В понеделник - 2 юли, започват ремонти в района на

...
В понеделник - 2 юли, започват ремонти в района на
Коментари Харесай

Преобразяването на центъра на София запова в понеделник и ще приключи догодина

В понеделник - 2 юли, стартират поправки в региона на центъра на София сред площадите " Александър Невски ", " Народно заседание ", булевардите " Цар Освободител " и " Васил Левски ", градинката " Кристал " и улица " Московска ". Резултатът ще бъде забележим следващата година в осъществяване на изцяло видоизменение на зоната, който планува площадът към катедралния храм да бъде напълно пешеходна зона.

Общата стойност на плана е 21.5 млн. лв., а реализатор е строителната компания " ПСТ груп ". Миналата година по искане на кмета Йорданка Фандъкова договорите на компанията с общината за поддръжка на улиците в 4 региона на града бяха прекъснати поради некачествено осъществяване. Архитектурният план е на студиото на Иво Пантелеев, които направиха и плана за ремонт на улица " Граф Игнатиев " и прилежащите й площади, който ще се извършва до края на годината.

Проектът планува всички кофи за боклук да са подземен, да бъдат построени 5 тоалетни, 3 зарядни станции за електрически коли, поправки на тротоарите и настилките, където се постанова, замяна на лампите.

В понеделник ще стартира първият стадий от плана - поправки на бул. " Васил Левски " от паметника при кръстовището с бул. " Янко Сакъзов " до бул. " Патриарх Евтимий ", градините " Кристал " и " Климент Охридски " - пред Националната художествена академия, и улица " Московска ". Дейностите по булеварда ще приключат до края на юли, като ще се затваря за придвижване по едно платно в посока. За другите обекти срокът за привършване е до октомври.

През идната година ще бъдат направени поправки на бул. " Цар Освободител ", за което ще се търси лицензирана компания с право да работи с жълти павета, площадите " Народно заседание " и " Александър Невски " до улица " Г.С. Раковски, като този сектор ще бъде напълно пешеходен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР