В Поморие ще има „Дом на изкуствата”. Проектът е одобрен

...
В Поморие ще има „Дом на изкуствата”. Проектът е одобрен
Коментари Харесай

Нов културен център ще приютява различните изкуства в Поморие

В Поморие ще има „ Дом на изкуствата”. Проектът е утвърден и ще получи финансиране. Добрата вест пристигна след съвещанието на комитета за трансгранично съдействие сред България и Турция, съобщи кореспондентът на .
Той е почнал да действа през 2014 година и ще продyлжи да работи до 2020 година. Последното му съвещание се организира в Поморие. То беше управлявано от Деница Николова, заместник-министър на районното развиване и благоустройството, и съпредседателствано от Бейза Туран, от Министерството на външните работи на Република Турция.
Новият културен център ще бъде в постройката на някогашния Пионерски дом, постройка с архитектурна полезност от локално значение. Дейностите в плана включват реконструиране на постройката и възобновяване на достоверния ѝ тип. Партерът ще се обособи като Артклуб с изложбени площи. Ще има ателиета за актьорско майсторство, изобразяване и пеене. Танцовата зала и сервизните пространства също ще бъдат ремонтирани.
Одобреният план е по Приоритетна ос 2 „ Устойчив туризъм “ и е на стойност 499 489.66 EUR, която е 100% безплатна финансова помощ.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР