В полза на България бе решено арбитражното дело от Държавния

...
В полза на България бе решено арбитражното дело от Държавния
Коментари Харесай

БНБ: Делото на султаната Оман за 80 млн. евро приключи в полза на България

В изгода на България бе решено арбитражното дело от Държавния фонд на Султаната Оман по отношение на слагането под специфичен контрол на " КТБ “ АД и отнемането на лиценза на " Корпоративна комерсиална банка “, удостовери пресслужбата на Българска национална банка (БНБ). То бе за обезщетение от 80 милиона евро.

" Арбитражното дело, заведено на 22 октомври 2015 година в Международния център за разрешаване на капиталови разногласия против Република България от Държавния авариен фонд на Султаната Оман в качеството му на акционер в " Корпоративна комерсиална банка “ (дело № ARB/15/43), завърши в интерес на България ", се споделя в прессъобщението на Българска народна банка от през днешния ден, 22 април.

" Претенциите на Държавния авариен фонд се основаваха на изказване, че България е нарушила стандартите за отнасяне на задгранични вложители, открити в Договора за взаимно поощряване и отбрана на вложенията сред България и Султанат Оман, посредством дейностите на българското държавно управление, Българската национална банка и българския съд, свързани с слагането под специфичен контрол на " КТБ “ АД и отнемането на лиценза на " Корпоративна комерсиална банка “. Държавният авариен фонд претендираше обезщетение в размер на 80 милиона евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР