В полунощ започна четвъртата забрана за излизане от домовете в

...
В полунощ започна четвъртата забрана за излизане от домовете в
Коментари Харесай

Отново уикенд карантина в Турция

В среднощ стартира четвъртата възбрана за излизане от домовете в 31 огромни града в Турция. Тя ще трае до среднощ против понеделник. Изключение е планувано за на следващия ден, когато магазините ще работят от 9 до 14 часа. Преди влизането в действие на ограничаването в редица градове се образуваха дълги колони от коли и тапи заради натоварения трафик, заяви БНР.

Активните случаи на ковид в Турция паднаха до към 68 000, а общият брой на жертвите на новия вирус в страната приближи 3200. Почти 49 000 души от общо над 120 000 инфектирани са били излекувани от ковид досега, сочат данните на здравното министерство. Броят на леталните случаи понижава всеки ден от пика им на 19 април, когато бяха регистрирани 127 смъртни случая. От 25 април насам броят на новозаразените е под 3000 души на ден.

Броят на направените в Турция проби от началото на епидемията в страната до момента надмина един милион. На конференция в сряда здравният министър Фахреттин Коджа съобщи, че здравните екипи, проследяващи веригата от контакти и разпространение на вируса, са открили към 99% от хората, които са имали контакт със инфектирани. Това са към 464 000 души, които са били тествани.

Намираме се в пика и стартира наклонност към понижаване, като има усъвършенстване на всички отрицателни знаци и подобренията стават по-значими, разяснява в сряда вечерта турският здравен министър.

Продължава карантината в общежития на над 29 000 души, пристигнали от чужбина, заяви министърът на младежта и спорта Мехмед Мухарем Касапоглу. Той добави, че 34 000 души, чиято карантина е изтекла, към този момент са се прибрали по домовете си. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР