В полунощ в Испания приключиха полицейският час и шестмесечното национално

...
В полунощ в Испания приключиха полицейският час и шестмесечното национално
Коментари Харесай

Испания отпразнува с танци по улици, площади и плажове края на извънредното положение

В среднощ в Испания завършиха полицейският час и шестмесечното национално изключително състояние. Това изкара всеобщо хората по улиците, където танцуваха, скандираха „ независимост “ и честваха по плажовете.

Impromptu street celebrations erupted across Spain as the clock struck midnight, when a six-month-long national state of emergency to contain the spread of coronavirus ended and many nighttime curfews were lifted.
— Aritz Parra (@aritzparra)
 Испания няма да изисква карантина и тест за ковид от хората с имунизационни паспорти Испания няма да изисква карантина и тест за ковид от хората с имунизационни паспорти
Covid-паспортите, които Европейският съюз публично назовава „ Дигитални зелени документи “, ще разрешат на жителите на Съю...
Подобно на отбелязването на новогодишната нощ, стотици, най-вече младежи се събраха на площад Пуерта дел Сол в Мадрид, с цел да отброят последните минути до среднощ, а в Барселона празнуващите се отправяха към плажа с питиета в ръка, заяви Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че полицията в Барселона е имала странна задача: чиновниците на реда трябвало да подкани хората да се приберат преди началото на вечерния час в 22:00 часа, единствено с цел да ги пусне назад в среднощ, когато изключителното състояние завърши.
Някои хора носеха маски, само че обществена отдалеченост съвсем не се спазваше, а приятелите се целуваха, прегръщаха, танцуваха и пееха.
Испания - една от най-тежко засегнатите страни в Европа, записва 3,6 милиона случая на ковид, от които 78 792 с летален излаз. Нивата на зараза са намалели и имунизациите напредват бързо, което разреши на множеството от 17-те района да отстранен полицейския час. Той остава в действие единствено в четири района: Балеарските острови, Канарските острови, Навара и Валенсия. А ситуацията с 14-дневната заболяемост, съгласно El Pais, не е толкоз оптимистично - 202 на 100 000 души. Колко е тя в България към 8 май -!
 Испания: Все по-малко възрастни умират, от ден на ден млади се заразяват Испания: Все по-малко възрастни умират, от ден на ден млади се заразяват
Между април предходната година и януари смъртните случаи с COVID-19 при хора над 80 години съставляват най-малко 63% от смъртните случаи в Ис...
Всъщност, оттук насетне провинциите дефинират сами какви ограничения да вкарват за ограничение на ковид, само че следва да има правосъдна оторизация. А централното държавно управление издаде декрет, който дава на Върховния съд право да се намесва, ако на по-долна инстанция има противоречащи си решения - задоволително е локалната власт да апелира, в случай че не ѝ харесва обещано правосъдно решение. Поне 7 провинции от общо 17 в Испания се готвят да оставят в действие ограничения, които бяха в действие и при националното изключително състояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР