В полунощ стартира толсистемата у нас за таксуване на камиони

...
В полунощ стартира толсистемата у нас за таксуване на камиони
Коментари Харесай

Тол системата тръгва в полунощ

В среднощ започва толсистемата у нас за таксуване на камиони и рейсове. До 27 март обаче няма да има наказания за нарушавания от страна на превозвачите съгласно последната сделка от тази седмица сред премиера Борисов и сектора.

21% от първокласните пътища в България минават през урбанизирани територии, само че досега общо 155 километра са извадени от обсега на системата. Стационарните рамки с камери на тол системата, ситуирани в обитаеми места, са общо 41, само че те няма да наблюдават за е-винетки и тол, разясниха особено от АПИ. Камерите в обитаеми места имат спомагателни функционалности, данните от тях служат за подкрепяне на битката със сивия бранш в транспортната активност, както и за мониторинг на трафика.

Камерите следят и придвижването на тежкотоварните транспортни средства във връзка с пътната сигурност.

В случай че община, в която има обитаемо място с рамка на тол системата сред знаците Д11 и Д12 (за начало и завършек на обитаемото място), вземе решение за пренасяне на табелите, тъй че камерите да попаднат отвън него, информацията от устройствата ще служи за надзор и правоприлагане за е-винетка, допълват от пътната агенция
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР