В полунощ приключва предизборната кампания за предстоящия втори тур на

...
В полунощ приключва предизборната кампания за предстоящия втори тур на
Коментари Харесай

В полунощ приключва предизборната кампания

В среднощ завършва предизборната акция за идния втори тур на локалните избори на 5 ноември. Събота – 4 ноември, е ден за размисъл.
На първия тур на 29 октомври гласоподавателите избираха 35 кметове на региони – 24 в София, шест в Пловдив и пет във Варна; 265 кметове на общини; 3041 кметове на кметства и 5053 общински съветници.
На вота се гласуваше в 12 299 секции, от които 442 преносими, само че единствено с хартиени бюлетини.
На втория тур в този момент ще се гласоподава в към 7250 секции, като в 5900 секции ще се гласоподава с машина.
На него ще избираме 91 кметове на общини, 451 кметове на кметства и 31 кметове на региони.
Право на глас имат 6 308 052 гласоподаватели, като в изборните описи за вота в неделя са включени и жителите, придобили изборни права сред двата тура, оповестява Българска телеграфна агенция.
В изборните описи са включени и жителите, подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес, като те не могат да гласоподават на непрекъснатия си адрес и не се подават нови декларирания за гласоподаване по сегашен адрес. Това се отнася и за заявките за гласоподаване с преносима урна.
Съгласно Изборния кодекс (ИК) 24 часа преди изборния ден, както и в изборния ден, не се позволява предизборна пропаганда, а на социологическите организации е неразрешено да оповестяват допитвания до публичното мнение.
Изборният ден на 5 ноември ще стартира в 7:00 часа и ще продължи до 20:00 часа, като може да бъде продължен и до 21:00 часа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР