В полунощ на 20 декември 2017 г. хотелът Trump SoHo

...
В полунощ на 20 декември 2017 г. хотелът Trump SoHo
Коментари Харесай

Хотелът Trump SoHo се бореше за оцеляването си. Решението бе просто да смени името си

В среднощ на 20 декември 2017 година хотелът Trump SoHo New York остана в историята. Но лампите по този начин и не изгаснаха, а вратите останаха отворени. Вместо това проектираният от David Rockwell хотел просто си смени името, споделя Bloomberg.

Когато гостите му се разсъниха на 21 декември, те станаха първите, нощували в Dominick.

В годината след промяната на името съвсем нищо не се промения. Да, в спа-центърът към този момент получавате артикули от Detox & Glow, вместо от Ivanka`s Choise, само че лобито остава непроменено; ресторанът, затворен от дълго време поради слаба посещаемост, не отваря врати; стаите остават същите. Дори по-голямата част от личния състав остава на работа.

Но бизнесът се трансформира радикално. На фона на забавящи се или стагниращи доходи и посещаемост, приходите на Dominick от стая се повишават с над 20 % спрямо едвам 2 % при съперниците. Броят на нощувките през 2018 година се усилва с цели 7 000 по отношение на миналата година.
 Снимка 410101
Източник:

Какво значение има името?

" Често единствено смяната на името не е задоволително, с цел да съживиш бизнеса ", споделя Гесина Гудехус-Витерн, шеф на IpsosStrategy3. Ако има проблем със самия артикул, промяната на името няма да промени нищо. Mondrian SoHo, директен съперник на Dominick, продължава да страда след банкрута, новия притежател и новото име - NoMo SoHo.

" Но в случай че казусът е в самото име, решението може да е просто ". Гудехус-Витерн счита, че точно това е казусът с Dominick. " Без значение каква е вашата позиция, едно нещо, което сигурно всички желаят, е да си починат от политиката. Ако сте в града по бизнес, желаете да оставите политиката настрани. А в случай че мненията на Тръмп не съответстват с вашите, сигурно не желаете да се отбележите в обществените мрежи в хотел, който носи името му ", споделя тя.

Демократи, републиканци и безпартийни - всички имат елементарно опрощение да отседнат където и да е било другаде.

Самият артикул в никакъв случай не е бил спорен - стаите в хотела са измежду най-големите измежду съперниците, а цените са положителни. Благодарение на хитрата приложимост на някои " дупки " що се отнася до наредбите за зониране, хотелът се извисява надалеч над земята, предоставяйки прелестни гледки.

" Ако търсите пространно място в центъра, където може да се чувствате комфортно за цяла седмица, това е съвършеният хотел ", споделя Джак Езон, създател и ръководещ сътрудник в Embark. Перфектният хотел, само че с неприятно име. " Седем от осем пъти хората споделят: " Няма да отседна в хотел с името на Тръмп ", когато го предложа ", споделя той. Един подобен образец е ЛеБрон Джеймс, който постоянно отсядал там дружно с играчите от тима му поради по-дългите кревати. Сега, споделя Езон, тези хора се връщат в хотела поради новото име.

Dominick не е изолиран случай. Подобна история се разигра и в Торонто, където името Trump падна от името на хотел на 18 юли 2017 година и в този момент приема посетители като St Regis, един от най-престижните марки на Marriott. Генералният управител Тим Терсейра, без да дава точни статистики, споделя, че вижда покачване на приходите от стая.

И двата хотела резервират предходните си притежатели, които е трябвало да платят санкция за преустановяване на лиценза с Trump Organization.
 Снимка 410100
Източник:

Историята им е радикално друга от тази на Trump International Hotel във Вашингтон, където политиката е всичко. Той е толкоз известен измежду републиканците и задграничните посетители, че към този момент има две каузи по обвинявания за нарушаване на уговорка в Конституцията, обвързвана със възбрана формалните лица да получават дарове и пари от представители на ръководството на непозната страна.
 Хотелът в Манхатън, който направи Тръмп прочут, ще бъде опустошен
Хотелът в Манхатън, който направи Тръмп прочут, ще бъде опустошен

Той не е владеене на американския президент от 1996 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР