В полския град Вроцлав предстои реновация на известен мост. С

...
В полския град Вроцлав предстои реновация на известен мост. С
Коментари Харесай

Свалят любовни катинари заради ремонт на мост в Полша

В полския град Вроцлав следва реставрация на прочут мост. С какво е известен и какво ще се случи след обновяването му - вижте във видеото.

Те са хиляди - дребни, огромни, с посвещения, с послания, с имена... И символизират обич! Това са катинарите на известния Тумски мост във Вроцлав. Мястото е известно измежду влюбените - по остаряла традиция и в символ на безконечна любов, тук двойките закопчават възприятията си с катанец и изхвърлят ключа в река Одер. Предстои обаче реновиране на оборудването и се постанова катинарите да бъдат отстранени.
Ева Манзур, " Управление и поддръжка на пътищата ": Катинарите, които са закачени тук, някои от преди 10 години, пречат съществено на боядисването. Това е традиция, пристигнала във Вроцлав от Италия и съществува към този момент цяло десетилетие. Предполагаме, че тежестта на катинарите, закачени по перилата, е към 5 тона.
Няма данни, че количеството им съставлява опасност за структурата, само че боядисването твърдо постанова отстраняването им. Част от локалните поданици не са удовлетворени - като че ли се изтриват мемоари, споделя Дорота. Разказва, че тук инцидентно срещнала собствен съученик, който се оказал влюбен в нея от години. Катинарът им към момента не беше свален.
Дорота, гражданин на Вроцлав: За страдание нещата не се получиха - бяхме дружно за малко, а по-късно се разделихме. Спомените обаче останаха и катинарът ни е тук.
В бъдеще обаче единствено изпитаната с годините обич ще има място на моста - след обновяването му ще би трябвало да минат 10 години, преди по него да се закача нещо.
Ева Манзур, " Управление и поддръжка на пътищата ": Договорили сме 10-годишна антикорозионна гаранция с компанията, която ще боядисва моста. За това, след края на реновацията, закачането на катинари по стоманените елементи ще бъде неразрешено 10 години.
От локалната дирекция " Управление и поддръжка на пътищата " обаче увериха, че свалените катинари ще се съхраняват в особено помещение и всички искащи да си ги приберат ще имат тази опция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР