В полския град Познан премиерът Бойко Борисов участва в Срещата

...
В полския град Познан премиерът Бойко Борисов участва в Срещата
Коментари Харесай

Борисов участва в Срещата на върха на инициативата „Берлински процес


В полския град Познан министър председателят Бойко Борисов взе участие в Срещата на върха на самодейността „ Берлински развой ".

Пред държавните и държавните ръководители от балканските страни и сътрудниците им от Германия, Англия, Полша, Австрия, Италия и висшият представител по външна политика на Европейския съюз Федерика Могерини, българският министър-председател съобщи, че основната дума би трябвало да бъди доверие и за това би трябвало да се работи. Борисов означи, че европейската вероятност на Западните Балкани няма опция.

„ Тя е гаранция за сигурност и непоклатимост в района, стабилно икономическо развиване, обществен разцвет и продължение на започнатите промени в тези страни ", добави министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът акцентира, че разширението на Европейския съюз с шестте страни от Западните Балкани остава един от външнополитическите цели на България. Борисов уточни, че е значимо Западните Балкани в никакъв случай повече да не се върнат към положението на спорове, опълчване и шовинизъм.

„ За нас е значимо Западните Балкани в никакъв случай повече да не се върнат към положението на спорове, опълчване и шовинизъм, в което се намираха през 90-те години на 20-ти век ", уточни още българският министър-председател.

Той добави, че ролята на Берлинския развой в това отношение е значима и България приветства самодейността отворените въпросите сред шестте страни от района да бъдат разисквани в този формат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР