В Полша започва четвърти етап от премахване на ограниченията, наложени

...
В Полша започва четвърти етап от премахване на ограниченията, наложени
Коментари Харесай

От днес без маска по улиците в Полша

В Полша стартира четвърти стадий от унищожаване на рестриктивните мерки, наложени поради епидемията от ковид. От през днешния ден ще може да се излиза от къщи, без да се носи маска или да се закриват устата и носа с шал, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Маските няма да са наложителни и за пространства, в които може да се съблюдава отдалеченост от два метра. Остава условието за покриване на устата и носа в църквите, публичния превоз, кината, държавните институции и други сходни места. 

" Полша добре се оправя с битката с пандемията ", съобщи премиерът Матеуш Моравецки и напомни, че общият принцип, направен в света, е " стерилизация, отдалеченост и маски ". 

Следващият стадий от премахването на ограниченията е планувано да стартира на 6 юни. Тогава ще бъдат отворени доста културни и спортни обекти - кина, театри, фитнеси, басейни, салони за масаж и развлекателни паркове. Зрителните зали ще могат да бъдат запълвани единствено на 50 % от потенциала. Ще могат да се провеждат и събития с участия на до 150 души, само че навън. До 150 души се лимитира и броят на гостите на сватбите, които няма да са длъжни да носят маски. 

Не е ясно какво ще стане с учебните заведения. Учебната година в Полша продължава до края на юни, само че не е изключено учениците да се върнат в клас чак през септември. Засега позволение да работят получиха единствено яслите и детските градини, които по избор можеха да отворят порти от 6 май, като броят на децата в групите е стеснен до 12 души. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР