В Полша започна кампания за събиране на средства за ирански

...
В Полша започна кампания за събиране на средства за ирански
Коментари Харесай

Доброта и без да е Коледа - в Полша, за ирански шофьор

В Полша стартира акция за събиране на средства за ирански водач на камион, който закъсал в страната, съобщи БГНЕС, базирайки се на BBC.
Фардин Каземи карал стафиди за Чехия, когато остарелият му камион се развалил в Полша, а мъжът нямал пари да го ремонтира.
" Поляците са ангели за мен ", сподели Каземи, който спи в разваления камион, тъй като не може да си разреши освен това.
Мъжът, който е от северозападната част на азиатската страна, карал стока в Европа от над 25 години.
Но даже поляците да съберат 250 000 злоти (55 000 евро), каквато цел има акцията, Каземи няма да може да се върне с новия камион вкъщи, в случай че не получи позволение от управляващите там. Иран неотдавна наложи наказания над избрани артикули от Европейски Съюз и камионът на Каземи попада в тази рубрика.
Историята на иранския водач стана доста известна в Полша, откакто медиите оповестиха, че на 3 декември 30-годишният камион на Фардин Каземи го оставил на пътя северно от Катовице.
След като се оказало, че камионът е за главен ремонт и няма смисъл да се влагат пари в него, почнала самодейност да бъде платен нов. На акцията да се помогне на закъсалия иранец начало дали полски водачи на камиони. Гражданите даже са избрали съответен модел влекач от 2017 година, който да купят на остаряло.
" Пътувам из Европа 27 години. Не съм имал мотив да опозная поляците. Сега се оказва, че са чудесни хора. Направо ми е мъчно да допускам какъв брой ми оказват помощ ", споделя иранецът.
Каземи добавя, че не е известил майка си за цялото приключение, тъй като единствено ще се тревожи: " Тя си мисли, че съм командировка. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР