В Полша започна да функционира център за ремонт и поддръжка

...
В Полша започна да функционира център за ремонт и поддръжка
Коментари Харесай

В Полша вече ремонтират танкове Леопард от Украйна

В Полша стартира да действа център за ремонт и поддръжка на танкове " Леопард " , употребявани от украинската войска. Той е открит в Гливице, посочи Би Би Си.

Това заяви в " Туитър " полският министър на защитата Мариуш Блашчак.

" Ремонтният център в Гливице стартира работа. Първите два Леопарда към този момент дойдоха от Украйна в предприятието Бумар ", написа Мариуш Блашчак.

Украйна към този момент употребява на бойното поле танкове " Леопард " , предадени преди този момент от сътрудници. Няколко единици бяха изгубени по време на офанзивите в региона на Запорожие на 8 юни. Това са танкове Leopard 2.

Hub remontowy w Gliwicach rozpoczął działalność! Dwa pierwsze Leopardy już przyjechały z Ukrainy do zakładów Bumar.
— Mariusz Błaszczak (@mblaszczak)
В същото време доставките на западни танкове не престават. На 21 юли 2023 година е обявено, че Германия е доставила първите танкове Leopard 1A5 на Украйна. Доставката включва 10 единици. В бъдеще Германия дружно с Дания възнамеряват да доставят на Украйна 100 такива танка .

В края на юни стана известно, че Украйна ще получи още 14 танка Leopard 2A4. Те ще бъдат доставени от концерна Rheinmetall от името на Нидерландия. Първият танк би трябвало да бъде доставен през януари 2024 година, а останалите - в границите на една година .

" Ройтерс " отбелязва, че сега няма изясненост дали компанията за ремонт на украински танкове е полско начинание или в нея взе участие и Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР