В Полша, учителите вече няма да дават задължителни домашни на

...
В Полша, учителите вече няма да дават задължителни домашни на
Коментари Харесай

Учениците в Полша от първи до трети клас няма да имат домашни

В Полша, учителите към този момент няма да дават наложителни домашни на децата от първи до трети клас. Полското държавно управление вкара новите правила в опит да модернизира просветителната система. Указът беше признат задушевно от учениците.

„ Щастлива съм, тъй като нямаше смисъл от домашните работи. Повечето хора в моя клас преписваха от някой, който е подготвил домашната си работа, или от интернет “, споделя ученичката Ола Козак.

Правителството на Доналд Туск вкара рестриктивните мерки този месец на фона на необятна полемика за нуждата от модернизиране на полската просветителна система. Опонентите считат, че системата не натъртва задоволително на сериозното мислене и творчеството. Промяната не се харесва на всички - даже родителите на Ола са раздвоени.
Ако има нещо, което ще накара учениците да се радват повече на учебното заведение, то евентуално ще бъде потребно както за учениците, по този начин и за учебното заведение.
Павел Козак, родител на ученичка

Съпругата му Магда е скептична.

„ Не съм удовлетворена, тъй като домашните работи са метод да се затвърди наученото “, споделя тя.

Дебатите по отношение на подобаващото количество домашна работа са постоянно срещани по света. Някои изследвания настояват, че домашната работа не е от огромна изгода за дребните възпитаници. Други специалисти настояват, че тя може да им помогне да усвоят привички за учене и университетски концепции.

Образователната система на Полша е претърпяла редица противоречиви промени. Още повече разногласия се появиха през последните години, когато в новите учебници бяха прокарани ултраконсервативни възгледи. Друг проблем е, че от години учителите бягат от системата заради ниските заплати и политическия напън. Правителството от своя страна се опита да усили заплатите им. Относно измененията учителите декларират, че първо е трябвало кабинетът да се съветва с тях.

Учителите считат, че това се случи прекомерно бързо и преждевременно.

Ограниченията за домашните работи получиха подтик в навечерието на парламентарните избори предходната година, когато 14-годишно момче, Мацек Матушевски, се изправи на избирателен протест и сподели на Туск, че децата нямат време за отмора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР