В Полша почти всички места за ваксиниране оттук до края

...
В Полша почти всички места за ваксиниране оттук до края
Коментари Харесай

Почти всички свободни места за ваксинация в Полша до края на март са заети

В Полша съвсем всички места за имунизиране отсам до края на март бяха резервирани още в първия ден, в който стартира регистрацията за хора над 70-годишна възраст. Това заяви на конференция един от отговарящите за имунизационната стратегия представители на властта, съобщи ДПА.

В 06:00 ч. тази заран в Полша стартира регистрацията на искащите да се имунизират от възрастовата група 70 - 80 години, която наброява към 2,7 милиона души. Преди това опция да се запишат за имунизиране имаха хората на възраст над 80 години.

Само четири часа по-късно свободните места за имунизация във всички имунизационни центрове до края на март бяха единствено 150 000, сподели на конференция във Варшава ръководителят на държавната канцелария Михал Дворчик.

Медиите излъчиха фрагменти, на които възрастни хора стояха на дълги опашки пред здравни центрове, защото горещата телефонна линия за регистрация за имунизиране е била претрупана. В пиковите моменти тя е получавала по към 300 000 позвънявания на минута, сподели Дворчик.

Полските управляващи не желаят да записват за фиксирни дати за имунизация след края на март, тъй като не са сигурни нито колко имунизационни препарати ще получат до тогава, нито по кое време ще дойдат, съобщи той. Официалният представител отдаде проблемите с слагането на имунизациите на незадоволителните доставки. Предвид количествата по общоевропейското съглашение за доставка на препарати, Полша ще може да имунизира за първото тримесечие на годината не повече от 3,1 милиона души, съобщи Дворчик.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР