В Полша 39 души са пострадали, включително 8 пожарникари, каза

...
В Полша 39 души са пострадали, включително 8 пожарникари, каза
Коментари Харесай

Опустошителен ураган взе жертви в Полша и Германия

В Полша 39 души са потърпевши, в това число 8 пожарникари, сподели министърът на вътрешния министър Мариуш Блашчак.

Единият от починалите е 67-годишен гражданин на Любуското воеводство. Той е паднал от покрива на къщата си, който евентуално се е канел да поправя. По данни на спасителите поради повалени дървета и скъсани далекопроводи са останали без ток близо половин милион поданици на Полша.

Блокирани са някои автомагистрали и жп линии. Спасителите се отзоваха нощес на 9900 повиквания, заяви представителят на противопожарната защита Павел Фронтчак.

Транспортът в Северна Германия към момента не работи в естествен режим след прекосяването на бурята Ксавие, която лиши живота на минимум седем души, предадоха Франс прес и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Германските железопътни компании оповестиха, че придвижването на влакове сред Берлин, Хамбург, Хановер и Кил е лимитирано или прекратено.

Екипите по поддръжка се пробват да отстранят повалени от бурята дървета и да създадат нужните поправки. Вчера бурята доближи оптималната си мощ с пориви напразно до 180 км/ч.

Общественият превоз в Хамбург последователно се възстановява. В Берлин обаче към момента има нарушавания на графика.

Говорител на железопътната компания "Дойче бан " предизвести пътуващите да заобикалят районните влакове.
"Засегната е цялата мрежа в района ", акцентира той и заяви за голям брой паднали на релсите дървета и развалени електропроводи.
Според представителя ремонтите могат да продължат през целия ден.

Около 470 пасажери прекараха нощта на гара в Западна Германия поради мощната стихия. Около 370 пасажери на влакове, пътуващи на огромни дистанции, бяха принудени да потърсят заслон на гарата в Минден. Към тях се причислиха и стотина души, пътуващи с районни влакове.

Пътниците са останали на гарата към осем часа и личният състав се е погрижил за тях. Всички са траяли по пътя си към 5 часа сутринта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР