В политиката всичко трябва да е на морална основа и

...
В политиката всичко трябва да е на морална основа и
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не разбирам какво ни предлага Румен Радев, не съм чул нищо реално от него


В политиката всичко би трябвало да е на морална основа и на основа доверието. Доверието е безусловно всичко и без него няма връзка сред политиците и обществото.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ вицепремиерът Томислав Дончев във връзка днешното решение на премиера Бойко Борисов да увлони управлението на Българската банка за развиване. "Война сред институциите е непотребна. В момента е нужна тотална национална консолидация, с цел да минем с допустимо минимум вреди през тази рецесия. Аз не разбирам какво ни предлага президентът Румен Радев. Какво би трябвало да създадем друго? Да не съблюдаваме инструкциите на СЗО? Да не взимаме ограничения, които се взимат от всички страни? Хубаво е да има спор, само че той би трябвало да се води диалогично. Вие чухте ли някакви действителни оферти от президента? Аз не съм. Мерките все още няма по какъв начин да бъдат облекчени. Това не е решение, което взимат политиците. Всички би трябвало да слушаме и изпълняваме разпорежданията на докторите и експертите. Те ще вземат решенията. Иначе ние сме подготвени с пакет от ограничения, за облекчване на обстановката, само че всичко това ще случи, когато експертите кажат. Да, има разискване на облекчване на разходките, само че към този миг всичко е единствено диалози и хрумвания. Не си мислите, че на нас тези строги ограничения ни харесват, само че това са ограниченията, които би трябвало да вземем, с цел да спасим човешки животи. Затова не би трябвало да приказваме нелепости по малките екрани и да стресираме в допълнение хората ", безапелационен бе Дончев.

"Безработните към този момент са над 61 000. Схемата 60/40 се оказва известна и към нея има интерес - все още над 900 компании са се присъединили. Със сигурност ще са нужни още старания и ограничения. В момента работим за поддръжка за най-малките бизнеси и най-бедните хора. В момента осигуряваме храна за над 60 000 души. Оказа се, че има хора, които няма по какъв начин да се възползват от тази услуга заради един неуместен факт - нямат персонални карти. Защо нямат, аз не мога да отговоря. Направихме системата по-гъвкава, с цел да може и такива хора да получат топъл обяд. Надявам се, че няма да бъде употребен целия заем до 10 милиарда, който може да бъде изтеглен след актуализацията на бюджета. Това е рамка и никой не споделя, че ще бъдат изтеглени 10 милиарда, още по-малко, че те ще бъдат изхарчени. Получили сме информация за служители, които отхвърлят да обслужват жители. Това е неприемливо. Всяка една информация се ревизира и такива неща не би трябвало да се повтарят ", приключи вицепремиерът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР