В политиката винаги се казва, че случайността помага на подготвения.

...
В политиката винаги се казва, че случайността помага на подготвения.
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Ако правителството беше подготвено за сделката с ЧЕЗ, нямаше да има скандали

В политиката постоянно се споделя, че случайността оказва помощ на квалифицирания. И в случай че в държавното управление бяха готови за тази продажба на ЧЕЗ, сигурен съм, че тези кавги нямаше по този начин да бъдат продуцирани. Така заключи свадите към договорката за ЧЕЗ депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай пред " Канал 3 ".

" Случайно да си спомняте, че когато ЕОN си продаде предприятието на " Енерго Про ", някъде в страната да имаше тогава митинги? И тогава ли не се е знаело по какъв начин и по какъв метод ЕОN продава акциите си ", напомни Аталай.

Той посочи, че казусът е " несъответстващото държание на премиера и на всички по веригата ", откакто всички разследващи институции оповестиха, че са знаели за готвената продажба. " За мен веднага като ДАНС, ДАР и всички други институции в страната знаят - те споделиха, че са наблюдавали информацията, че от 2015 година е квалифицирано това. И какво вършим? Защо трябваше някой да излезе и да пита " страната ще вземе ли присъединяване ".

Значи страната знае, и по този начин стигаме до едноличното решение на министър-председателя, изискал оставката на министъра на енергетиката. Това беше искрицата, от която стартира да се основава съмнение в комерсиалните взаимоотношения сред двете компании ", напомни хронологията Рамадан Аталай.

Експертът бе безапелационен, че " страната няма никаква работа в нито едно от сдруженията, само че тя трябваше да бъде наясно по какъв начин протича продажбата на едно дружество, което доставя услуги на 3 млн. поданици ", уточни Рамадан Аталай.

Той изрази опасенията си, че е налице наклонност на овакантяване на страната от стратегически вложители, какъвто е ЧЕЗ: " Проблемът тук не е на кого ЧЕЗ продава бизнеса си, а за какво непознатият бизнес и вложителите напущат България ", сподели Рамадан Аталай.

Той изрично поддържа енергийния министър Теменужка Петкова, която разгласи за уравновесен и способен министър. Рамадан Аталай загатна, че в офанзивата против нея прозират и работодатели, прицелени в заемане на позиции в енергетиката, с цел да си подсигуряват на ниска цена ток. " Работодателите бяха срещу министър Теменужка Петкова, те подтикваха една част от ГЕРБ да желаят оставката на госпожа Теменужка Петкова, тъй като пробват да се настанят в енергетиката, с цел да получават по-евтин ток в сравнение с сега ", сподели Аталай.

" На България в действителност е нужен национализъм и патриотични сили, само че не тези като Валери Симеонов ", добави Аталай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР