В политиката не можеш да правиш законодателство на инат. Това

...
В политиката не можеш да правиш законодателство на инат. Това
Коментари Харесай

Цветан Цветанов за преференциите: В политиката не можеш да правиш законодателство на инат

В политиката не можеш да правиш законодателство напук. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по Българска национална телевизия във връзка смяната в позицията на ГЕРБ за преференциите на изборите.

По думите му решението да се отсрочат поправките за преференциите е било взето, с цел да се спрат всевъзможни допустима спекулации и оповестяването, че те са лишили изборното право на жителите или демократичните права. „Действително променихме позицията си, след гласуването в пленарна зала, само че не считам, че това е нещо укоримо“, сподели той.

За първи път преференцията се вкара от Българска социалистическа партия през 2007 година с 15% предел. ГЕРБ направи прага на 7%, с цел да може да има фактически пренареждане на партийните листи. В 10 страни от Европейски Съюз изобщо няма опция за преференциално гласоподаване, уточни Цветан Цветанов.

„Разговорите, които се водят сред политическите сили, са функционалност на парламента“, уточни той по отношение на връзката с групата на Движение за права и свободи в Народното събрание за преференциите.

„ Когато си в ръководство, би трябвало да взимаш решения, които кореспондират с действителността. В комплицираната настройка, която имаме, ние избираме стабилността на страната “, акцентира Цветан Цветанов.

По отношение на Българска социалистическа партия, които напуснаха Народното събрание Цветанов разяснява: „Не е добре когато една политическа мощ напуща Народното събрание, само че Българска социалистическа партия към този момент вършат трети опит за излизане без в действителност да излизат, а просто не упражняват правата си, за които са ги избрали гласоподавателите им“.

Отосно позицията на социалистите по обстановката във Венецуела Цветанов разяснява:
„Позицията на Социнтерна, чиито зам.-председател е Корнелия Нинова, е в поддръжка на Хуан Гуайдо. Знаем обаче каква е позицията на БСП“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР