В политическия ландшафт на Европа и Германия настъпват промени, увеличава

...
В политическия ландшафт на Европа и Германия настъпват промени, увеличава
Коментари Харесай

Германски министър се опасява от промените в политическия ландшафт на Европа


В политическия ландшафт на Европа и Германия настъпват промени, усилва се броят на неголемите партии, които имат поддръжката на 10-15% от популацията.

Такова мнение изрази немският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер в изявление за вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

„ В Европа и Германия следим промени в партийната система: триумфът на огромните, „ националните “ партии краткотрайно е спрян, усилват се партиите, които се употребяват с поддръжката на 10-15 % от гласоподавателите “, посочи министърът.

Той призна, че се безпокои от такова развиване, тъй като то „ може да докара до такава степен, че партиите ще обслужват ползите на съответните групи от популацията, само че не общите ползи на всички жители, които аз назовавам общо богатство “.

Той напомни, че в страната му се провали първият опит за съставяне на държавно управление след парламентарните избори. Според него сега партиите „ се интересуват по-скоро от личния си профил “, в сравнение с от съставяне на държавно управление.

В същото време де Мезиер акцентира, че консерваторите „ са подготвени във всеки един миг за съществени и градивни преговори" със социалдемократите за основаването на така наречен огромна коалиция сред десния блок ХДС/ХСС и Социал-демократическата партия на Германии (СДПГ).

„ На ход е СДПГ", акцентира той. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР