В полите на Витоша, на площ от 215 000 кв.м

...
В полите на Витоша, на площ от 215 000 кв.м
Коментари Харесай

River Park – къщи на два етажа със съвременна архитектура

В полите на Витоша, на повърхност от 215 000 кв.м и в непосредствена непосредственост до началната станция на кабинковия въжен превоз от Симеоново към Алеко се простира теренът, на който стартира построяването на план River Park. Паркът с река, както на български звучи името му, е уникален план за жилищен комплекс от ново потомство, чиято цел е да върне природата назад в всекидневието на хората, без да ги лишава от удобствата на огромния град.

Проектът е за ниско строителство - къщи на два етажа със модерна архитектура, ситуирани измежду паркова среда, която се отличава с богато озеленяване с над 3000 дървета, река и многочислени кътчета за отмора и детска игра.
Обширната зелена повърхност в подножието на планината (с надморска височина от над 700 м) ще предлага на живеещите по едно и също време съразмерен метод на живот наоколо до природата и опция за бърза връзка с всяка точка на града чрез Околовръстния път и основни столични булеварди. Само на няколко минути се намират бъдеща метростанция, спирки на градския превоз и огромен търговски център с разнородни благоприятни условия за извършване на покупки, хранене и развлечение. Огромно предимство е и близостта на лифта, който дава достъп до по този начин значимите в днешното ни всекидневие разнородни варианти за разходка на чист въздух, зимни спортове и други Локацията на River Park несъмнено е едно от най-големите му преимущества.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики

River Park - фамилни къщи с двор, панорама към града и планината

Проектът, дело на най-голямото българско архитектурно студио " Иво Петров - архитекти ", планува построяването на 352 къщи: 191 редови, 148 близнаци и 13 независими, като всяка от тях ще разполага със личен двор. Той ще бъде осъществен на три стадия. Първият от тях се чака да бъде приключен през лятото на 2022 година Вече се правят действия по разчистването и подготовката на терена, а напълно скоро на място отвори порти и офис на вложителя, където всеки клиент може да получи подробна информация за плана.
В River Park са планувани три вида къщи. Редови, чиято повърхност е 184 кв.м при междинните и 191 кв.м при крайните. Този вид къщи се отличават с по-голяма от общоприетата за пазара етажна плоча, която разрешава проектирането на просторна дневна с кухня и сервизни пространства на партерния етаж и три спални с две бани на първия. Прилежащите към редовите къщи дворове са с повърхност от 60 до съвсем 400 кв.м и всяка разполага с паркоместа за два автомобила.

Площта на втория вид къщи в River Park, а точно близнаците, е 330 кв.м. Те са планувани на три етажа. Два са над земята, които включват просторна дневна зона на сутеренен етаж и четири спални с бани на първи етаж. В сутерена са планувани гараж за до 4 автомобила, складови и механически пространства. Дворовете при къщите близнаци са с величина от 90 до 400 кв.м.
Самостоятелните къщи в плана са с повърхност 488 кв.м. Те разполагат с три етажа - два над земята, в които се обитават просторна дневна зона на сутеренен етаж и 3 или 4 спални с бани на първи. В сутерена има гараж за до шест автомобила и складови площи. Дворовете при този вид къщи стартират от 500 кв.м и могат да доближат до 1000 кв.м.
Всеки вид къща в комплекса е планиран по този начин, че да обезпечи на бъдещите жители най-благоприятен шир, панорама и комфорт. Разстоянието сред всяка редица къщи е най-малко 21.5 м (приблизително височината на седеметажна сграда), а тук-там доближава до 50 м.

Материалите, заложени в плана, са деликатно подбрани за да покачат качеството на живот на бъдещите жители

Конструкцията е стоманобетонна, като външните ограждащи стени ще бъдат изпълнени от тухли с дебелина 25 см и изолираност от каменна вата.
Фасадата е вентилируема и е решена с три вида покрития - композитно дърво, фалцова ламарина и минерална мазилка. Идеята е да се реализира освен отличителна визия, само че и резистентност във времето и енергийна успеваемост.
Всяка от къщите ще се отоплява с самостоятелна система на газ, като в допълнение затопляне на вода за битови потребности е обезпечено чрез слънчеви панели на покривите.
Дограмата ще бъде с троен стъклопакет и 7-камерен профил.

Целта на основателите на River Park e той да предл ожи най-хубавата и спокойна среда за скъпите моменти на едно семейство

Отличителното на плана е ниската компактност на застрояване - едвам 15%, вследствие на което на оставащата повърхност от над 179 000 кв.м ще се обособят обширни зелени площи, пикник зони, направления за разходка и тичане, разнообразни спортни уреди, фитнес навън, особено самостоятелен парк за кучета и обслужваща инфраструктура.

Проектът за озеленяване е плануван с разнообразна растителност, като пейзажът в комплекса ще се трансформира целогодишно. Преобладават най-вече локални типове, които се срещат по скатовете на Витоша - дъб, габър, явор, явен, бреза, елементарен смърч, бял бор и други Ще се обособят няколко зелени коридора, насочени планина - град, ситуирани по периферията, централните пешеходни алеи във вътрешността и уличната мрежа. Зелените коридори по периферията на комплекса са планувани да бъдат гъсто залесени с дървета с друг хабитус и ще основават чувство на гора. Освен естетическа приятност тези коридори извършват екологична функционалност. Насажденията от дървета ще способстват за качеството на въздуха, задържането на вода, изстудяване и обезпечаване на сянка през слънчевите дни. Също по този начин те ще са естествена бариера сред комплекса и градската динамичност, звук и прахуляк.

По границата на комплекса минава река, която в региона на комплекса ще бъде облагородена. Това дава опция там да бъде обособена зона за барбекю със зони за отдих и разходка.
В River Park са планувани огромен брой площадки за игра на деца от всички възрасти. Те са ситуирани в разнообразни зони на комплекса за всяко дете да има опция да играе на воля, само че и да не се отдалечава от вкъщи си.
Допълнително в съседство на повърхност към 5000 кв.м ще бъде издигната комерсиална зона, която ще включва детска градина, дребен магазин за хранителни артикули, открит плувен басейн и ресторант.
Като част от дейностите по облагородяване на региона " Недвижими парцели дивелъпмънтс " ще рехабилитират и пътя към Симеоновския въжен превоз, по който се доближава до River Park, след завършването на строителството на първа фаза.

С мисъл за комфорта на живеещите

Мисълта за комфорта на живеещите е водеща идейна линия при проектирането на комплекса от затворен вид River Park.
За опазването на образа и реда в комплекса ще се грижи професионална мениджмънт компания. Тя ще обезпечава поддръжката на оборудванията и инфраструктурата и ще се грижи за положителния тип на зелените площи и чистотата.
За спокойствието на живеещите са планувани денонощна защита, видеонаблюдение и следен достъп. За гостите на комплекса са обособени специфични зони за паркиране.

Целта на вложителите с реализирането на плана е да бъде основана единна общественост от фамилии, които споделят спокойна и здравословна среда за живот и развъждане на децата си измежду природата. Площ на терена 215 000 кв.м
Плътност на застрояване 15%
Къщи: 352
Видове къщи:
- 191 редови с повърхност сред 184 кв.м и 191 кв.м, независим двор и паркоместа
- 148 близнаци с повърхност 330 кв.м, всяка с двор и 4 места за паркиране на равнище партер
- 13 независими с повърхност 488 кв.м, всяка с двор и до 6 места за паркиране на равнище партер. Инвеститорът
Инвестицията в плана River Park ще надвишава 80 млн. евро. Зад плана стои Dynamic Group, компания с над 40 години интернационален опит в областта на недвижимите парцели. В България оперира от 20 години, като влага най-вече в индустриални парцели и търговски площи. Изграждането на River Park реализира чрез дъщерното си сдружение - " Недвижими парцели дивелъпмънтс ".
Повече за River Park на riverpark.bg
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР