В Похода на милионите, както бе наречена демонстрацията на привържениците

...
В Похода на милионите, както бе наречена демонстрацията на привържениците
Коментари Харесай

Привърженици на Тръмп с демонстрация във Вашингтон, съд отхвърли спорна негова програма

В Похода на милионите, както бе наречена демонстрацията на последователите на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, проведена през вчерашния ден във Вашингтон, се включиха десетки хиляди хора, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Тя мина под познатия девиз на Тръмп "Да създадем Америка още веднъж велика " и викания "Спрете кражбата " на гласове. Служители, свързани с провеждането на президентските избори от цялата страна споделиха, че няма доказателства за съществени нарушавания, само че Тръмп отхвърля да признае резултатите, които сочат победа на противника му Джо Байдън. Според планирани резултати на Едисън рисърч Байдън има 306 гласа в Избирателната гилдия, а Тръмп 232. За продобиване на изборите са нужни 270. Байдън води и в националния избор с разлика от над 5,5 милиона гласа или 3,6 на 100.

Като цяло акцията на последователите на Тръмп протече спокойно. Леви групировки, в това число от придвижването Антифа, проведоха дребни контадемонстрации. Близо до Върховния съд някои контрапротестиращи носеха черни чадъри и щитове от подръчни материали, а други направиха спонтанна бариера от колела, с цел да попречат на подкрепящите Тръмп протестиращи да ги приближат. Контрадемонстрантите назоваха последователите на президента "нацисти ", протестиращите им отвръщаха с хули. Ройтерс заяви, че негови публицисти са станали очевидци на десетина сбивания и няколко случая на съществено опълчване, при които полицията е разделила протестиращите, само че случаите на принуждение са били изолирани. Говорител на полицията сподели за Ройтерс, че до следобяд са били осъществени 10 ареста, в това число четири за нарушавания на закона за огнестрелните оръжия, два за нахлуване и един за нахлуване против служител на реда.

Междувременно американски федерален арбитър отхвърли опитите на администрацията на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съществено да ограничи стратегия, осигуряваща отбрана на хора, имигрирали в Съединени американски щати като малолетни. Тя дава опция на стотици хиляди хора, влезнали нелегално в Съединени американски щати като дребни, да живеят без боязън от депортиране, в случай че съблюдават законите, съобщи ДПА. С това решение се резервира действието на признатата по времето на президента Барак Обама стратегия "Отложено деяние за пристигналите в детството " (DACA). Съдия Никълъс Гаруфис от окръжния съд на Ню Йорк постанови, че ограничението на действието на тази стратегия, наложено от изпълняващия длъжността министър на вътрешната сигурност Чад Улф, е недействително, тъй като Улф е назначен на поста си в нарушаване на закона. По-рано за това се произнесе Сметната палата на Съединени американски щати.



Администрацията на Тръмп в началото се опита да анулира цялата стратегия, само че през май бе спряна от Върховния съд. След това през юли Улф замрази приемането на нови молби по програмата и разгласи, че подновяването на статута, който тя дава, ще важи за една година, а не за две.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР