В подписка повече от 300 души искат максимални ефективни присъди

...
В подписка повече от 300 души искат максимални ефективни присъди
Коментари Харесай

Жители на Войводиново излязоха на протест в защита на пребития ефрейтор

В подписка повече от 300 души желаят оптимални ефикасни присъди за двамата роми, които нападнаха военния на Йордановден. През целия ден през днешния ден управляващите събаряха противозаконни постройки в ромския квартал. Днес багерите бутнаха 8 къщи от общо 16-те разказани като рискови за живеене.

Войводиново, Марица

От рано сутринта стартира събарянето на противозаконните постройки, издигнати върху общински терени. Повечето къщи в махалата бяха празни, само че някои от жителите въпреки всичко се пробваха да приберат покъщнината си.

Анка Пакетова - вуйна на обвинените братя: Божеее, не желая да излизам от къщата, нямам дом, ни пари. Нищо, ден за ден живеем ние, душа. - Що се наложи да напуснем махалата?! - Според вас за какво се наложи? Да ни трепат нас. - Ами и ние не сме създали нищо, но напуснахме.
Тези, които не са прибрали багажа си могат да го вземат от общината, където ще се съхранява по списък. От локалната власт са безапелационни, че са предложили благоприятни условия на хората да закупят имоти, върху които да построят законни къщи.
Димитър Тосев - кмет на село Войводиново: Никой не е пристигнал да съобщи и да стартира нещо да прави за тези имоти. Сега хората от селото не иск ат да бъдат давани тези имоти.
Никой в квартала не е плащал през годините налог здания, нито такса боклук, а в региона има публично едвам четири водомера.
Петко Петров - чиновник ВиК: Нашата отговорност на ВиК е до водомер. След водомер те по какъв начин си дават вода и на кой и по какъв начин я дават не знаем.
От община Марица " са твърдо решени до две седмици да приключат с изравняването на противозаконния квартал.
Петър Минков, зам.-кмет община Марица: В ърху декар и половина са издигнати тези постройки и в тях живеят 250 индивида - можете да си визиите защо строителство става въпрос и за какви условия за живот става въпрос.
От локалната власт оповестиха, че жителите на ромската махала ще могат да закупят терени в прилежащи села, в случай че решат да останат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР