В подкрепа на споделеното разочарование младата жена изпрати и видеоклип

...
В подкрепа на споделеното разочарование младата жена изпрати и видеоклип
Коментари Харесай

Майка с бебе мръзна десет дни при ужасяваща мизерия във варненска клиника


В поддръжка на споделеното отчаяние младата жена изпрати и видеоклип до медията ни, от който е видно, че изискванията за пациентите са потресаващо мизерни.

" От известно време пребивавам в Германия. Прибрах се за малко при близки, с цел да уредя документи, които са ми нужни. За страдание детето ми се разболя тъкмо, когато пристигнахме. Имам здравни осигуровки в България, по тази причина разчитах, че ще получим съответни грижи. Детето ми е на годинка. Разболя се от бронхит, последва и тежко разстройство и пристигнаха да ни вземат отблизо край Варна село, където бяхме отседнали. Още в колата за спешна помощ беше извънредно студено, самата кола за спешна помощ беше раздрънкана и остаряла, само че това не е нещо ново.

Бях потресена обаче, когато пристигнахме в Клиниката по инфекциозни заболявания. Там като че ли попаднахме в някакъв филм на ужасите. Десет дни изкарахме при кучи мраз, парното не работеше. Имахме един чаршаф, с цел да се завием. Почти нямаше топла вода, мазилката от таваните пада върху главата на пациентите, няма ключове и контакти, липсват обикновени условия. Няма специфична баня за майки с деца. Единствената баня на етажа е рискова за обитаване. За тоалетната да не приказваме. Няма обикновени хигиенични условия. На етажа има настанени пациенти с разнообразни остри вирусни болести и вероятността да пипнем някой още по-опасен вирус беше действителна.

В същото време съм очарована от лекарите и медицинския личен състав на клиниката. Отлични експерти, благи и деликатни, загрижени. Но аз запитвам заслужават ли пациентите тази бедност и още по-лошо, заслужават ли тези прелестни български лекари и медицински сестри тези условия на труд? Защото пациентите ще излязат оттова след лекуването си, само че тези хора всеки ден би трябвало да се борят за живота и здравето на хората в тази конюнктура ", показа младата жена, която е безапелационна че няма да се върне да живее в България скоро.  

Ужасните условия в Клиниката по инфекциозни заболявания във Варна е остаряла и болна тематика. За страдание за деца и възрастни с остри вирусни инфекции това е единственото място за лекуване и пациентите нямат опция за Варна. Отзивите на всички пациенти минали през здравното заведение са едни - ужасни условия и прелестен медицински личен състав. 

УМБАЛ " Св. Марина " се слави като най-голямата държавна университетска болница на Варна, където бяха реновирани и осъвременени доста от отделенията и основани прелестни условия за работещите там. Клиниката по инфекциозни заболявания обаче години наред си остава недолюбеното дете на влиятелното здравно заведение, база на Медицинския университет във Варна,  където във времето са правени частични козметични поправки, само че проблемите не са решени съществено.

На уеб страницата на УМБАЛ " Св. Марина " Клиниката по инфекциозни заболявания е показана по следния начин:

" Уникално лечебно заведение в Североизточна България за профилирана болнична помощ по инфекциозни заболявания ".

За да бъде в действителност такава обаче, е време страната да се погрижи за едно от най-важните звена на варненското опазване на здравето, което посреща пациенти от цялата област, с цел да получи то своето качествено възобновяване и модернизиране и престоят  в него да не се трансформира в призрачен сън за болните, които се нуждаят освен от съответни медицински грижи, само че и от подобаващи условия.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР