В подготвения от служебното правителство проект на бюджет не са

...
В подготвения от служебното правителство проект на бюджет не са
Коментари Харесай

Стенограма на МС: Проектобюджетът на служебния кабинет не съдържа приходи по ПВУ

В квалифицирания от служебното държавно управление план на бюджет не са заложени доходи по Плана за възобновяване и резистентност. Това излиза наяве от стенограмата на петъчното държавно съвещание, съобщи кореспондент на БНР.

През тази година България чака да получи от Европейски Съюз два транша от общо 3 милиарда лв.. Срещу тях страната ни би трябвало да извърши промени, а Народното събрание да одобри 12 законопроекта. Спрямо предходната година, през тази се залага растеж на приходите от 1 милиард лв., а при разноските нарастването е 11,5 милиарда лв..

При представянето на параметрите от бюджет 2023, формиран от финансовото министерство, пред министрите излиза наяве, че в хода на съгласувателната процедура са постъпили оферти от първостепенни разпоредители с бюджет, включително и общини, които възлизат на близо 2,4 милиарда лв. спомагателни разноски. Министерството на финансите не ги е подкрепило, защото препоръчаният бюджетен недостиг от 6,4% е отвън Маастрихтските критерии и не е налице финансово пространство за угаждане на настояванията за спомагателни средства.

От докладваното излиза наяве, че ведомствата, които предходната година не са увеличавали заплати и ще могат да го създадат през тази с 10 на 100, както оферират служебното държавно управление, са няколко - министерствата на енергетиката, на стопанската система, на превоза и известията и някои второстепенни разпоредители с бюджет.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР