В почти всяка избирателна секция във Варна ще има машина

...
В почти всяка избирателна секция във Варна ще има машина
Коментари Харесай

В почти всички избирателни секции във Варна ще има машини за гласуване

В съвсем всяка изборна секция във Варна ще има машина за гласоподаване. Това сподели ръководителят на Районната изборна комисия Велин Жеков, съобщи кореспондент на Moreto.net. Той взе участие в демонстрацията пред медии на демо версия на пробно гласоподаване за изборите за народни представители на 2 октомври.

Жеков уточни, че единствено с хартиени бюлетини ще се гласоподава в към 40 секции в обсега на РИК, който са по – дребни.

При щета на машините в деня на вота проблемите няма да се отстраняват, а гласуването ще продължава с хартиени бюлетини. Машината не може да бъде отваряна в изборния ден и да бъде поправена на място, изясни Жеков.

Председателят на РИК подсети, че във всички общини във Варненско, както и във всички районни кметства, а също и в централната постройка на Община Варна има по една машина, която е налична за всички искащи да гласоподават тестово в работно време на съответната администрация. Машина ще се разполага и тук-там, където има по – огромен поток от хора. Утре такова устройство ще бъде има в региона на ФКЦ към обяд.

В обособените общини ще бъдат обходени всички обитаеми места по график, сподели още Жеков. Така всеки искащ ще има опция да направи пробно гласоподаване с електронна бюлетина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР