В почивните дни в осемте ваксинационни пункта на Столичната община

...
В почивните дни в осемте ваксинационни пункта на Столичната община
Коментари Харесай

Над 1000 столичани се ваксинираха в почивните дни |

В почивните дни в осемте имунизационни пункта на Столичната община срещу ковид са ваксинирани 1051 души, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Столичната община.

Столичани избираха от всички позволени от Европейски Съюз ваксини, осведомят от общината.

Пунктове имаше през уикенда в пет от комерсиалните центрове - " Парадайс мол ", " Ринг мол ", " Сердика мол ", " България мол ", " The Mall ", в културния дом в парка до езерото в ж.к. " Дружба ". Ваксинации се правиха и в 12-то ДКЦ, където бяха ваксинирани 98 души.

Днес беше отворен и имунизационен пункт в читалище " Асен Златаров " в кв. " Христо Ботев ".

В делничните дни жителите имат опция да се имунизират в общинските ДКЦ-та и в изнесения кабинет на метростанция НДК. На 13 и 14 септември ще работи и изнесен пункт от 11.00 ч. до 18.00 ч. в кампуса на Нов български университет.

Медицинските екипи, които ще съветват жителите и ще слагат ваксини, са от общински лечебни заведения и ДКЦ-та. Ваксините се обезпечават от Столичната РЗИ, а организацията се прави от екипите на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " и дирекция " Здравеопазване " на Столичната община.

Продължава и самодейността на Столична община за имунизация на колективи на място. Това се прави при предварителна поръчка от предприятия и компании. На уеб страницата на на Столична община е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да заявят, че желаят имунизационен екип да ги посети на място.

Поставянето на ваксини в мобилните пунктове стартира за увеличение на имунизираните на територията на Столична община по концепция на кмета на София Йорданка Фандъкова и с поддръжката на Столичната РЗИ, осведомят от Столичната община.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР