В почивните дни ще е ветровито, но с температури доста

...
В почивните дни ще е ветровито, но с температури доста
Коментари Харесай

Март идва със застудяване и сняг

В почивните дни ще е прохладно, само че с температури много над нормалните за края на февруари. В ранните часове на съботния ден в някои ниски региони видимостта ще е намалена. Облачността от запад ще се усилва с изгледи да превали дъжд кратковременно на изолирани места в Северна и Западна България. Около обяд ще се усили вятърът от юг-югозапад, с изключително мощни пориви в планините и най-много по северните им скатове. Дневните температури ще са сред 15 и 20 градуса.

В неделя облаците ще останат плътни съвсем над цялата страна. По-голяма възможност да превали в хода на деня има тук-там в планините и към тях. Ще остане прохладно със изключително мощни пориви на фьона в северните планински скатове. Дневните температури ще се покачат леко и в равнините ще прескочат 20 градуса.

От понеделник стартира интервал с по-динамично време. Последните два дни на февруари ще са облачни с превалявания най-вече от дъжд. В първия ден в Югоизтока към момента ще духа мощен юг-югозападен вятър, с което там температурите ще се задържат по-високи. В останалата част на страната ще захладнява с наклонност във вторник дневните температури да са сред 5 и 10 градуса, предава " 24 часа ".

От вторник до петък температурите ще се намаляват и дъждът ще минава сняг. Условия за това ще има първо в западните региони, а след това и на изток. В планините на Западна и тук-там в Централна България ще вали краткотрайно интензивно с риск от затруднения в трафика по проходите. В равнинната част на страната няма да се натрупа основна снежна завивка.

Началото на март ще е ветровито, само че температурите даже на разсъмване няма да падат под минус 5 градуса, и то в обичайно по-студените региони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР