В победа за привържениците на правата на абортите жителите на

...
В победа за привържениците на правата на абортите жителите на
Коментари Харесай

Издание 1 на Охайо преминава, вписвайки правата на аборт в щатската конституция

В победа за последователите на правата на абортите жителите на Охайо гласоподаваха да включат правата на аборт в щатската конституция във вторник.

Гласоподавателите в щатът Buckeye одобри мярка за гласоподаване, известна като Издаване 1, която попита гласоподавателите дали конституцията на щата би трябвало да бъде променена, с цел да откри „ самостоятелно право на лично репродуктивно здравно лекуване, в това число, само че освен, аборт “. Изменението, което влиза в действие след 30 дни, пази достъпа до аборт до точката на жизненост на плода. Абортите ще бъдат позволени единствено след този миг, с цел да се отбрани животът на майката.

Асошиейтед прес свика изборите, като разгласи, че жителите на Охайо са одобрили мярката, надвишавайки нужното 50% нормално болшинство от поддръжката, належащо за прекосяване.

Републиканците в законодателния орган на щата се пробваха да покачат прага на елементарното болшинство до 60% със специфични избори през август, само че групите за права на абортите преодоляха това затруднение с още една победа, откакто жителите на Охайо гласоподаваха да запазят условието за нормално болшинство в такт.

Охайо, щат с републиканска устременост, който Доналд Тръмп завоюва през 2020 година, се причислява към няколко други червени щата, където гласоподавателите непрекъснато се явяват на урните, с цел да поддържат разширението на достъпа до аборти след Roe v. Wade, решението на Върховния съд, което признава конституционно право на аборт, беше анулирано през юни 2022 година

Охайо беше единственият щат, който непосредствено гласоподава за абортите тази година, където републиканските водачи в щата преди този момент бяха приели закон, забраняващ абортите след към шест седмици, само че този закон сега е блокиран от правосъдни забрани на фона на продължаващи правосъдни разногласия. Той влезе в действие за малко предходната година след преобръщането на делото Роу против Уейд, преди казусът с 10-годишна жертва на обезчестяване от Охайо, която беше принудена да пътува до Индиана за аборт, влезе в заглавията и провокира национално отвращение.

Понастоящем в Охайо абортът е позволен до 22 седмици от бременността. Резултатите от днешните избори значат, че новата корекция в конституцията на щата ще блокира шестседмичната възбрана за аборти.

Републиканците и демократите използваха тези избори, с цел да тестват водите, с цел да видят какъв брой значим остава казусът с абортите гласоподаватели, които се насочват към изборите през 2024 година Жителите на Охайо се изрекоха – показвайки своята поддръжка, което значи, че републиканците имат работа преди 2024 година в щата Бъкай.

Групите за права на абортите се надяват да продължат инерцията, до момента в който работят за слагане на повече начинания за гласоподаване преди гласоподаватели през 2024 година в щати като Аризона и Флорида, два основни щата на президентските борби.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР