В по-топъл или в по-студен ден, ако искаме да бъдем

...
В по-топъл или в по-студен ден, ако искаме да бъдем
Коментари Харесай

Как се пресмята от колко вода дневно имаме нужда: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

В по-топъл или в по-студен ден, в случай че желаеме да бъдем здрави и да не пълнеем, има едно наложително предписание, което би трябвало да съблюдаваме. Да пием задоволително вода - и прекаляването и дефицитът й вредят много на организма. Но по какъв начин да разберем точното количество, което ни пасва? На това сме посветили своя сегашен лайфхак, като отговорът ще пристигна чак покрай финала на четивото.
Не са прави тези, които споделят, че всеки би трябвало да пие 2 литра или 3 литра вода на ден - ще прочетете доста трудове с едната или другата стойност.
Класическото изчисление на количеството е милилитър за калория! Тоест, в случай че поглъщате като храна 2000 калории сила дневно, литрите в действителност са 2. Но, в случай че сте мъж на междинна възраст, който спортува два или три пъти седмично и тежи 75-85 кг, значи умерено можете да си позволите да хапвате и 2500, че дори и 3000 калории, т.е. потребността ви е от 2,5 или 3 литра. При спортистите е доста повече. При децата пък е по-малко. Както и при възрастните хора, които мъчно ги държат краката и по тази причина са лимитирали храненето.
Като споменахме спортистите, дано да кажем още нещо - мнозина пресмятат по
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР