В по-голямата си част преградното съоръжение по границата е единично,

...
В по-голямата си част преградното съоръжение по границата е единично,
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Границата с Турция не се пази от оградата, а от служителите

В по-голямата си част преградното оборудване по границата е единично, което разрешава лесното му превъзмогване, било то със стълби, подкопаване или рязане. Оградата непрестанно се поддържа и възвръща, а след това надлежно поврежда от мигранти. Това сподели на ревизия по границата с Турция основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

По думите му границата не се пази от оградата, а от чиновниците. " Буквално за минута тя се минава, по тази причина непрекъснато я укрепваме. Комплекс от ограничения би трябвало за ефикасна защита на границата - набор от техника - сензорни линии, видеонаблюдение и термокамери, дружно с повече жива мощ. Не всички елементи от техниката са в положително положение, задвижени са планове за покриване на сектори със сензорни линии ", съобщи той. 

Според него всички компании, които оферират нужните механически уреди, са били чути и поръчките за инсталиране на оборудванията са в напреднал етап. Главен комисар Димитрова показа, че зависи от осъществяването на публичните поръчки дали ще може през тази година да бъде покрита границата с Турция с нужното оградно оборудване. " Имаме дефицит на чиновници от Гранична полиция, а образованието и работата са доста характерни. Предстои 39 души да бъдат назначени като монтьори, 21 към този момент са назначени. Около 164 000 мигранти са били спрени на Граничен контролно-пропусквателен пункт, покрай Елхово, през миналата година ", изясни тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР