В пловдивска болница се роди първото бежанско бебе в Пловдив.

...
В пловдивска болница се роди първото бежанско бебе в Пловдив.
Коментари Харесай

Украинка, избягала от войната в Украйна, роди бебето си в пловдивска болница

В пловдивска болница се роди първото бежанско бебе в Пловдив. Малката се споделя - Роксолана. Тя пристигна на бял свят по натурален път в 21:18 часа на 20 март при екипа на доктор Любов Станева, акушерката Даниела Ваклинова и неонатолога доктор Нурие Шабан, сподели пред Българска телеграфна агенция Десислава Петрова, управител на болничното заведение.

По думите й раждането е минало леко за малко повече от два часа от постъпването на майката в болничното заведение, а бебето е с тегло 3110 грама и растеж 50 сантиметра.

Майката на бебето, Наташа, на 40 години, идва в Пловдив бременна в деветия месец дружно с огромната си щерка. По думите на Петрова те са напуснали Киев през втория ден от войната и са пътували четири дни без да стопират и без да знаят къде ще се роди бебето. Гледах клипчета по какъв начин мога да родя съвсем във всевъзможни условия, в случай че се наложи – и в полето, споделя Наташа, представена от Десислава Петрова.

Специално за бежанката е определена като лекуващ доктор също украинка - с цел да може да споделят на един език и по този начин родилката да бъде по-спокойна, сподели още мениджърът на клиниката. Д-р Любов Станева живее в Пловдив от повече от 10 години. Тя ще поеме грижата и за други украински бежанки, които имат потребност от здравна помощ. Родният език и топлото посрещане сега са толкоз значими за дамите, избягали от ужаса на войната, колкото и здравната грижа, разясняват от болница „ Селена “. Медицинското заведение поема уговорката за безплатна грижа за бременните дами, идващи от Украйна в България.

В момента бебето Роксолана е в чудесно положение, а Наташа се възвръща от раждането, добави Десислава Петрова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР