В Пловдив започва традиционният пролетен панаир на занаятите. За първи

...
В Пловдив започва традиционният пролетен панаир на занаятите. За първи
Коментари Харесай

2019-сантиметрова черга ще изтъкат на пролетния панаир на занаятите в Пловдив

В Пловдив стартира обичайният пролетен панаир на занаятите. За първи път ще се организира и фестивалът " Споделени влакна ", по време на който майстори-тъкачи ще изработят рогозка с дължина 2019 сантиметра.

Чергата, символизираща семейството на Пловдив като Европейска столица на културата, ще се тъче от майсторите няколко дни на централната пешеходна улица. Пловдивчани и гостите на града също ще могат да се включат под вещото им управление. Последните 19 сантиметра от чергата ще бъдат изтъкани от кмета Иван Тотев и от посланиците на страните, чиито участници посреща форумът.

Ще има и работилници в Стария град, където децата ще могат да научат повече за тъкачеството. Там своите умения ще показват и гостуващите на фестивала майстори ножари.

Близо 70 ще са участниците в пролетния панаир, като те ще показват над 20 занаята, измежду които шапкарство, художествена обработка на дърво, разработване на произведения от кожа, плъстене, стъклопис, свещолеене, кошничарство, художествена керамика и металопластика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР