В Пловдив започва петото издание на фестивала "Вино и гурме".

...
В Пловдив започва петото издание на фестивала "Вино и гурме".
Коментари Харесай

Пето издание на фестивала Вино и гурме в Пловдив

В Пловдив стартира петото издание на фестивала "Вино и гурме ". В Стария град представители на 20 мазета от цялата страна ще оферират подобаващи за сезона виновност, заяви БНР.

Ресторантьори ще сортират най-хубавите ястия за тях. Организатори на дефилето са Съветът по туризъм, Общината и Университетът по хранителни технолигии.

"Посетителите на фестивала „ Вино и гурме” ще могат да дегустират предлаганите комбинации сред храната и напитките. Преди това комисия ще дефинира кои са най-хубавите, споделя проф. Йорданка Алексиева, зам.-ректор на Университета по хранителни технологии.

"Надявам се гостите, както и жителите на града да се опитат да оценят огромна част от тези съчетания и интензивно да вземат участие в събитието, което ще обогати освен тяхната кулинарна, само че и тяхната просвета за дегустация на вино. Ще имат началник в това тяхно странствуване. Нашите студенти, които сме ги подготвили със познания и умения, тъй че да бъдат потребни на всички ".

В съпътстващата стратегия на фестивала са планувани работилници. Желаещите да посетят културно-историческите забележителности на Пловдив ще могат да употребяват отстъпки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР