В Пловдив започва извънредна имунизационна кампания срещу морбили за деца

...
В Пловдив започва извънредна имунизационна кампания срещу морбили за деца
Коментари Харесай

В Пловдив започва извънредна имунизационна кампания срещу морбили


В Пловдив стартира изключителна имунизационна акция против морбили за деца от уязвимите групи на възраст от 18 месеца до 8-годишна възраст, осведомят от Регионалната здравна ревизия. Кампанията е по наставление на Министерство на здравеопазването, като е по отношение на продължаващото разпространяване на морбили на територията на страната и начало на образователната година.

Целта е незабавно да се подхващат ограничения за недопускане импорт на морбилен вирус измежду възприемчиви лица в детски колективи. Въз основа на осъществените досега разбори на хората заболели от морбили през тази година в България, съществена група от популацията в риск от заразяване са децата до 8-9-годишна възраст в ромските общности.

По данни от Информационната система за събиране и анализиране на данни за хората заболели от от морбили, паротит и рубеола в България, 55.4% от заболелите деца от посочената група са с данни за извършена имунизация против морбили. При в допълнение извършени проучвания за съществуване на постваксинален имунитет при ваксинирани болни деца се откри неналичието на подобен и против трите ваксинални антигена, което в допълнение затруднява предприемането на съответни противоепидемични ограничения.

Срокът за привършване на изключителната имунизационната акция е 5 октомври, като всеки петък до 14.00 часа общопрактикуващите лекари би трябвало да дават в Регионалната здравна ревизия информация за извършените имунизации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР