В Пловдив въвеждат ограничение на скоростта - до 30 км

...
В Пловдив въвеждат ограничение на скоростта - до 30 км
Коментари Харесай

Ограничение от 30 км/ч въвеждат по кварталните улици в Пловдив

В Пловдив вкарват ограничаване на скоростта - до 30 км в час, за цели квартали в града. Изключения ще се вършат единствено за огромните булеварди и основни улици. Към мярката се пристъпва, с цел да се понижат пътните катастрофи с пешеходци.

Пловдив

Експертни комисии от всичките шест региона на града стартират проучване на местата с централизация на пътно-транспортни катастрофи, с цел да се набележат ограничения за ограничението им. Сред опциите е в гъсто обитаемоте жилищни зони, където има детски образователни заведения и паркове, скоростта на придвижване да бъде понижена.

От идната година тази улица, а дружно с нея и съвсем всички вътрешно квартални улици в жилищен комплекс " Тракия ", ще бъдат с ограничаване на скоростта до 30 км.

Тракия е най-бързо разрастващият се регион в града, с необятни булеварди, по които скоростта ще остане 50 км. в час. По дребните улици ще се слагат ограничаващи табели.

Златин Велев, зам.кмет на Пловдив: Още първоначално, влизайки в квартала, да бъде предизвестен лидерът, че влиза в жилищна зона и би трябвало да понижи скоростта.

Гражданите възприемат концепцията разнопосочно.

Ограниченията ще се вкарат и в други квартали след приемане на новия Генерален проект за придвижване в града при започване на 2019-та. С него за улеснение на паркирането от ден на ден вътрешно квартални улици ще станат еднопосочни. Предвидени са 1 млн.лв. за възстановяване на уличното осветяване.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР