В Пловдив успешно работи образователно-индустриален борд. Целта му е да

...
В Пловдив успешно работи образователно-индустриален борд. Целта му е да
Коментари Харесай

Образователно-индустриален борд работи успешно в Пловдив

В Пловдив сполучливо работи образователно-индустриален ръб. Целта му е да се улесни разговора сред учебните заведения и локалните компании и от най-ранна възраст да бъдат готови фрагменти за преработващата индустрия. В предприятията от този бранш в цялата страна работят над 75 000 души, а 15% от всички наети са от района на Пловдив.

Пловдив

От тази образователна година пилотно в просветителния ръб вземат участие 5 съществени учебни заведения, 5 професионални гимназии и 5 предприятия в областта на машиностроенето. Пловдивските възпитаници посещават компаниите и там се срещат с работната атмосфера. По този метод бизнесът желае да пребори в ранен стадий неналичието на фрагменти.

Десислава Божанова - управител „ Човешки запаси " в компания за произвеждане на здравна инсталация: Действително сега има дефицит на пазара на труда. Ние имаме голямо уголемение във компанията през последната година като наклонност чакаме да се резервира и тази - към 30% растеж на продажбите и надлежно на личния състав.
Учениците виждат от близко какво съставлява модерното дружество и какви артикули се основават там.
Весислав Илиев - Образователно-индустриален ръб: Избрали сме високотехнологични компании. Компании, които са с висока продуктивност на труда, по-добри условия, осъвременени условия, което значи, че имат потребност от фрагменти с повече инженерни познания, не просто хора, които работят на поточна линия и надлежно и заплатите са по-добри за тях.
Близо 3000 са новооткритите работни места за 2017-а година в Пловдивско. Средногодишният растеж на заплатите е 10%. Интерес към образователно-индустриалния ръб демонстрират от ден на ден компании от района.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР