В Пловдив собственик на заведение за сладкиши и сладоледи -

...
В Пловдив собственик на заведение за сладкиши и сладоледи -
Коментари Харесай

Пловдив иска 40 000 лв. наем на заведение без да е работило

В Пловдив притежател на заведение за сладкиши и сладоледи - лично произвеждане, получи писмо от общината, че има 14 дни да изплати над 40 000 наем, макар че е затворено поради ограниченията против ковид.

Собственикът Кристина Миткова описа, че дължат суми за декември, януари, февруари и март, като за този интервал са работили единствено 2 седмици.

Писала е и до омбудсмана. Казва, че досега е била безупречен длъжник.

" От 1993 година в никакъв случай не сме имали отговорности ", сподели Миткова.

За втория локдаун получават средства за трима служащи по мярката 60:40.

" Има голяма заплаха да банкрутираме... Всъщност ние ремонтирахме цялата постройка за наша сметка. За което изтеглихме заеми. Кредитите възлизат на стотици хиляди ", споделя собственичката на заведение.

От Общината обявиха, че досега има решение на Общинския съвет за опрощаване на наемите единствено за първия локдаун, на съвещанието на 15 април може да се вземе решение за втория.

Оттам изясняват и че множеството наематели си заплащат отговорностите. Имало единствено 6 молби за опрощаване на задълженията.

От през днешния ден отварят отчасти заведенията за хранене. Посещенията в тях са вероятни единствено в откритите им площи - тераси и градини. Работното им време ще бъде лимитирано от 6.00 до 23.00 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР