В Пловдив ще се гледа протестът по делото Дебора“Районната прокуратура

...
В Пловдив ще се гледа протестът по делото Дебора“Районната прокуратура
Коментари Харесай

В Пловдив ще се гледа протестът по делото „Дебора“

В Пловдив ще се гледа митингът по делото „ Дебора “Районната прокуратура в Стара Загора ще изготви митинг против връщането от Районен съд – Пловдив на обвинителния акт по делото „ Дебора “. Той ще бъде импортиран за разглеждане в Окръжния съд в Пловдив в 3-дневен период.

Причината съдът да приключи правосъдното произвеждане е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е позволена неизясненост по отношение на породената на потърпевшата черепно-мозъчна контузия.

След разглеждане на митинга, прокуратурата ще добави обвинителния акт,

съгласно напътствията на съда, и ще го внесе още веднъж в съда.

„ За да приключи правосъдното произвеждане и да върне делото на Районна прокуратура – Стара Загора, Районният съд в Пловдив е приел, че е налице неизясненост по отношение на причиняването на черепно-мозъчната контузия в обстоятелствената част на обвинителния акт. Искам да отбележа, че в ревюто на обвинителния акт това е посочено, тъй че гледната точка на наблюдаващия прокурор, който се срещна с причините на съда, е че няма позволено значително процесуално нарушаване. Още по-малко то да е значително и да води до нарушение на правата на обвиненото лице да разбере в какво е упрекнат “, съобщи на брифинг районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

 

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР