В Пловдив се провежда първият национален фестивал на пешеходеца.Той обединява

...
В Пловдив се провежда първият национален фестивал на пешеходеца.Той обединява
Коментари Харесай

В Пловдив се провежда първият национален фестивал на пешеходеца

В Пловдив се организира първият народен фестивал на пешеходеца.Той сплотява концепцията за здраве, деен спорт, придвижване и здравословно хранене. Маратонът ще стартира от Гребната база в града в 10:30. Участниците ще би трябвало да изминат 2 маршрута. Единият е 2 км, а другият 5 км. До момента са се записали да вземат участие над 770 души. Специалистите пресмятат, че приблизително дневно хората изминават по 4000 крачки.

Има хора, за които ходенето пешком не е просто задача, а метод на живот. Начин да преодолееш физическите проблеми и ежедневното психическо натоварване. То е здраве и страст. Албена е на 47. Преподавател е по аеробика и фитнес. Всеки ден наложително изминава пешком по 30 минути. Правило, което предложи като състезателен експерт.

„ Ходенето сигурно е заложено в човешката раса и в индивида като обособен субект още с началото на човечеството. Човек е оцелявал с помощта на придвижването, с помощта на ходенето в другите му скорости”, съобщи прподавателят по аеробика и фитнес в МУ- Пловдив Албена Иванова.

И за младия преподавател по физика Виктор Йотов ходенето пешком до работното място не е единствено разтоварване, само че и метод за изгаряне на мазнините в организма.

„ Чрез ходенето аз се подкрепям както физически здрав, по този начин смъквам и напрежението от тежкия работен ден. Поне по 3-4 километра дневно се стремя да върша, с цел да мога да се подкрепям в добър тонус”, показа учителят по физика в ЕГ “Иван Вазов “ – Пловдив Виктор Йотов.

А най-малкият участник в пешеходния маратон е 3-годишен. Кръстигна Генова пък е най-възрастният участник, който се е записвал се до момента. Тя е на 72 години.

„ Да в действителност спортът е орис за мен, тъй като моят треньор се трансформира в мой брачен партньор и до до момента сме дружно. Всеки ден тренираме”, показа тя.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР