"В Пловдив са се купували гласове от името на партия

...
"В Пловдив са се купували гласове от името на партия
Коментари Харесай

Полицията в Пловдив работи по 12 сигнала, свързани с изборите

"В Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ “ – съобщи в изявление за стратегия Хоризонт на БНР вътрешният министър Бойко Рашков. Прокуратурата ще разкрие дали дамаджаните имат някакво правно значение, това ще се види. Борисов може да даде отговор на този въпрос. Прокуратурата би трябвало да даде повече информация оттук нататък " – посочи Рашков.

„ На прокурорите през вчерашния ден е докладвано, че има доказателства за Пловдив, следствието върви, има разпитани и очевидци, излиза наяве, че са се купувани гласове по 30 лева, тъй че Борисов, когато приказва за дамаджани, да има поради, че има няколко хиляди души, които са били обект на пазаруване на гласове по отношение на изборите на 4 април ", разясни още вътрешният министър.

В изявление за Радио Пловдив новият шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Петър Тодоров съобщи, че полицията работи по 12 сигнала, свързани с изборния развой, като по 1 от тях към този момент има формирано бързо произвеждане, а другите се обработват.

Тодоров изясни, че сигналите касаят пазаруване на гласове и заличаване на пропагандни материали. За изборния ден целият състав на полицията ще бъде мобилизиран – увери комисарят.

„ Основна задача на дирекцията в последната седмица преди изборите е обезпечаването на транспарантен и почтен избор и да няма пазаруване на гласове и корпоративен избор “ – сподели още старши комисар Петър Тодоров, шеф на Областната дирекция на полицията.

Той добави, че в дълготраен проект ще заложи на подобряването на потенциала на работния състав и основаването на колективизъм в дирекцията.

„ Необходимо е да подобрим имиджа на пловдивската полиция, който в последно време беше разтърсен “ – съобщи старши комисар Тодоров. Той акцентира, че е поел да ръководи дирекцията в положително положение, а кадровите промени ще бъдат оповестени на по-късен стадий.

На днешния празник на Министерство на вътрешните работи Тодоров е награден от вътрешния министър с Почетен знак Първа степен за безупречно осъществяване на служебните си отговорности. На церемонията в столицата 12 чиновници на пловдивската полиция ще получат парична премия от основния секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР