В Пловдив протестът започна с автомобилно шествие. Шествията по точно

...
В Пловдив протестът започна с автомобилно шествие. Шествията по точно
Коментари Харесай

Протести в редица градове на страната

В Пловдив митингът стартира с автомобилно шествие. Шествията по тъкмо 7 от основните булеварди в Пловдив на недоволните жители започнаха в 9.30.

ПЛОВДИВ

Демонстрацията на жителите протече обикновено, умерено, без блокади и без прекъсване на придвижването. Според органите на реда митингът е изцяло легален, по тази причина и полицейски кордон ескортира портестиращите. В този час протестиращите стигнаха пред община Пловдив, където скандират своите претенции. Към недовлните в града са се включили и хора от Пазараджик и Стара Загора. Исканията към този момент не са единствено за понижаване на цените на горивата, само че и смяна в управническия моедел, повишение на виталния стандарт на хората.

БЛАГОЕВГРАД

В Благоевград група протестиращи се насочиха към Полигона. До основен път Е-79 ги очакваше жандармерия и интернационалният път не беше блокиран. Засилено полицейско наличие има в целия град на всички основни места.

ЯМБОЛ

В Ямбол митингите са два. Първият е с искане за промяна на системата. Около 100 коли и камиони се насочиха към граничния пункт Лесово, като в този миг блокират придвижването по интернационалния път. Вторият митинг е против високите цени на горивата и в поддръжка на майките на деца увреждания. Те възнамеряват да блокират автомагистрала Тракия.

 Очаква се усложнение в придвижването в столицата поради митинги Очаква се усложнение в придвижването в столицата поради митинги
Втора неделя на митинги - тази заран в редица градове на страната недоволните още веднъж желаеха промяна на системата. Заради предстоящите митинги от Стол...

РУСЕ

В Русе протестиращите се оповестиха срещу систематичното замърсяване на въздуха, повишението на налозите, повишаването на гражданската отговорност и нарастването на цените на храните. Недоволните се заканиха, че в случай че не бъдат чути, идната неделя ще затворят пътя Русе-София.

СИЛИСТРА

В Силистра автомобилното шествие е под надпис „ За едно по-добро бъдеще на България ". Според недоволните у политиците липсва воля за решение на проблемите на обществото: престъпността, бедността и демографският срив. Утре те ще връчат на регионалния шеф на Силистра декларация с претекстовете си за митинга и претенции към ръководещите.
Дени Маринова: Аз имам детенце на три години и аз желая това детенце да продължи да живее в България по метода, по който заслужава.Емил Върбанов: Има две благоприятни условия - още веднъж народа да бъде измамен, както се пробваха и както се пробват с оставката на Валери Симеонов да разцепят протестиращите - нашето искане е не едно разследване да си отиде - ние желаеме да си отиде повода за появяването на това разследване.  Над 2000 служители на реда охраняват митингите в страната Над 2000 служители на реда охраняват митингите в страната
Над 2000 служители на реда в цялата страна охраняват митингите. Това съобщи Христо Терзийски от национална полиция. Министерство на вътрешните работи има сигнали за провокатори и е взело мер...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР