В Пловдив продължават празниците на Стария град, които се провеждат

...
В Пловдив продължават празниците на Стария град, които се провеждат
Коментари Харесай

Продължават празниците на Стария град в Пловдив

В Пловдив не престават празниците на Стария град, които се организират под мотото „ По трихълмието на времето ". По време на самодейността старинният град предлага на посетителите изложения, работилници, конференции, танци и ретро коли. Най-атрактивен и тази година е Панаирът на занаятите.

Повече за него вижте в директното включване на Антоанета Чакандракова.

Дърворезба, тъкачество и бижутерство са част от десетките занаяти, които могат да се видят тази година на панаира. Голям интерес, изключително измежду чужденците провокираха ръчно направените сувенири от дърво. Автор е Цанка Стоянова от Габрово, която украсява фигури с шевици, а върху други рисува национални носии от другите области на България.
Цанка Стоянова: Идеята ми е да предавам по някакъв метод българскитe обичаи и традиции като ги олицетворявам в сувенирите.
Четирима майстори - преподаватели от Казахстанската национална художествена академия демонстрират тъкани произведения и бижута от сребро. Представени са и творби на известния казахстански художник Серик Рисбек.
Голимира Бакирова: Той е взел участие в разнообразни интернационалните изложения. Печелил е тези състезания. Получил е премия от ЮНЕСКО като знак на качество на ЮНЕСКО. Гурбашин Казбалинова - бижутер: Работим със сребро. Ръчна направа. Използваме полускъпоценни и скъпоценни камъни. Това са обичайни наши казахстански декорации. Смесваме модерни технологии и трансавангард.
Освен на бижута, дамите се радват и на шапки.
Ирина Сардарева - занаятчия на шапки: За една секунда ставате различен човек. Изигравате още една роля. Признаваме или не - дамата е актриса. Така че една шапка - една роля.
Десет майстори от цялата страна демонстрират уменията си в границите на пленер „ Кукли ", който е с благотворителна цел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР